Sık Sorulan Sorular

19.04.2021 553

Velilerimizin Soruları

·         Öğrencimi okulunuza nasıl kaydettirebilirim?

Öğrenci velisi olarak ilçemizin merkezinde ikamet ediyorsanız Okulumuza başvurarak öğrencinizi okulumuza kaydettirebilirsiniz. Kayıt için sizin ve öğrencinizin kimliği ve dilekçeniz yeterlidir.

·         Öğrencim için izin almak istiyorum ne yapmalıyım?

Öğrencinizin okula devamı ders bakımından arkadaşlarından geri kalmaması açısından çok önemlidir.

Öğrenciniz için 1 günlük izinleri Sınıf Rehber Öğretmeninizden, 1 günden daha uzun süreli izinleri ise Okul İdaresinden alabilirsiniz.

·         Öğrencim rahatsızlandı ve sağlık kuruluşundan rapor aldık, bu durumda ne yapmalıyız?

Öğrencinizin raporu hakkında Sınıf Rehber Öğretmenine bilgi vererek almış olduğunuz raporu Okul İdaresine teslim etmelisiniz.

·         Telefon numaramız değişti ne yapmalıyım?

Sınıf Rehber Öğretmeniniz ile iletişime geçerek E Okul sisteminden telefon numaranızı değiştirilmesini sağlayabilirsiniz.

·         Öğrencim ile ilgili bilgiler telefonuma gelmiyor, ne yapmalıyım?

Sınıf Rehber Öğretmeniniz ile iletişime geçerek E Okul sisteminin sms servisine üye olmanızı sağlamasını isteyebilirsiniz.

·         Öğrencime okul kıyafeti almak istiyorum, ne yapmalıyım?

Okulumuzun ismini söyleyerek ilçemizde bulunan herhangi bir tuhafiyeciden öğrencinizin kıyafetini temin edebilirsiniz.

·         Öğrencimin okula devam durumunu nasıl öğrenebilirim?

Öğrencilerimizin devam devamsızlık bilgileri Okul İdaremiz tarafından düzenli olarak E Okul sistemine işlenmektedir. E Okul Veli Bilgilendirme sayfasından öğrencinizin okula devam bilgilerini düzenli olarak takip edebilirsiniz. E Okul internet adresi https://eokul.meb.gov.tr

·         Öğrencimin not bilgilerini nasıl öğrenebilirim?

Öğrencilerimizin not bilgileri Öğretmenlerimiz tarafından düzenli olarak E Okul sistemine işlenmektedir. E Okul Veli Bilgilendirme sayfasından öğrencinizin ders not bilgilerini düzenli olarak takip edebilirsiniz. E Okul internet adresi https://eokul.meb.gov.tr

·         Öğrencimin ders durumu hakkında bilgi almak istiyorum, öğretmeni ile nasıl görüşebilirim?

Öğretmenlerimizle daha rahat iletişim kurabilmeniz için veli görüşme saatleri ayarlanmıştır. İnternet sitemizden görüşmek istediğiniz öğretmenimizin uygun vakitlerinde öğretmenimiz ile görüşebilirsiniz.

·         Okul Rehber Öğretmenimiz ile nasıl görüşebilirim.

Rehber Servisimiz okul ders saatleri içerisinde hizmet vermektedir. Rehber öğretmenimiz ile görüşmeye gelmeden önce randevu alırsanız çok daha faydalı bir görüşme sağlayabilirsiniz.

Mezun Öğrencilerimizin Soruları

·         Okulunuzdan mezun oldum ama diplomamı kaybettim ne yapmalıyım?

Okulumuza dilekçeniz ve kimliğiniz ile başvuru yaparak diploma kayıt belgenizi alabilirsiniz.

·         Okulunuzdan mezun olmadan ayrıldım, nasıl bir belge alabilirim?

Okulumuza dilekçeniz ve kimliğiniz ile başvuru yaparak öğrenim belgenizi alabilirsiniz.

Diğer Sorular

·         Okulunuzu bağış yapmak istiyorum, ne yapmalıyım?

Okulumuza yapılan bütün bağışlar kayıt altına alınmaktadır. İsterseniz Okul aile birliğimiz hesabına bağışınızı yapabilir ya da okulumuza gelerek makbuz karşılığında bağışınızı yapabilirsiniz. (Elden yaptığınız bağışlar sizin adınıza Okul Aile Birliğimizin banka hesabına tarafımızca yatırılmaktadır.)

Okul Aile Birliği Hesap Bilgileri

T.C. Ziraat Bankası Cumayeri Şubesi

Şube Kodu: 989

Hesap numarası: 11256746-5001

İban No: TR760001000989112567465001

Okulumuza ayrıca kırtasiye ve malzeme yardımı yapabilirsiniz.

·         Öğrencimin kullanmadığı okul kıyafetini Okula getirebilir miyim?

Okulumuza getirdiğiniz okul kıyafetleri onarılıp temizlenerek ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılmaktadır.

·         Evimizde kullanmadığımız kağıt veya pil atıkları var. Bunları Okulunuza verebilir miyim?

Kağıt ve pil atıklarınızı Okulumuza getirebilirsiniz. Pil atıklarınız belediyemize teslim edilmektedir.

Kağıt atıklarınız toplanılarak geri dönüşüme kazandırılmaktadır ve Bu geri dönüşümden kazanılan para Okul Okul Aile Birliğimizin banka hesabına yatırılarak okulumuz için kullanılmaktadır.